Entitats

Moltes entitats treballen al municipi en l´àmbit de les arts escèniques i la música. Ofereixen serveis i activitats diverses.

Amics del Teatre

L'objectiu d'Amics del Teatre de Ripollet és fomentar el teatre i les arts escèniques entre el públic de totes les edats del poble de Ripollet. Les línies d'acció del grup són: una temporada estable de teatre, el grup infantil, col·laboracions amb altres entitats i activitats culturals.

Temporada de teatre: El grup té una temporada estable de teatre des de fa anys que consisteix en tres estrenes teatrals. Les dates de les estrenes són fixes i amb una gran tradició: 26 de desembre, abril/maig i la Festa Major de Ripollet.

Grup Infantil d'Amics del Teatre de Ripollet: L'entitat organitza també un taller de teatre dirigit a nens i nenes d'entre 7 i 9 anys. Així, s'organitzen diverses activitats, com sortides per assistir a representacions de teatre professional. Els assajos es realitzen els divendres a la tarda a la seu de l'entitat i es treballen coneixements bàsics d'interpretació juntament amb el ball i el cant.

Grup Juvenil d'Amics del Teatre de Ripollet: grup de nois i noies compreses entre 12 i 16 anys amb il·lusió i ganes de treballar en l'àmbit teatral.

Seu de l'entitat: Centre Parroquial, Rambla Sant Jordi, número 9, Ripollet.

Més informació: amicsdelteatreripollet@gmail.com

Enllaç a http://www.amicsdelteatre.com

Llegir més... [+]

Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell

Entitat responsable de la gestió de la programació professional estable del Teatre Auditori des de la seva inauguració, l'any 1994, a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Ripollet. Les activitats de l'Associació d'Espectadors van més enllà, però, d'aquesta programació. L'entitat manté com a programes anuals les Nits de Música, en col•laboració amb nombroses persones i entitats del municipi, i el Cafè Literari. A més, organitza activitats culturals dins i fora de Ripollet: per exemple, assistència a espectacles de gran format al Teatre Nacional de Catalunya o al Teatre Lliure de Barcelona, l'òpera a Sabadell o visites a diferents ciutats per conèixer noves propostes culturals.

La seu de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet, és a la plaça de l'Onze de Setembre, 6. Telèfon 627 45 46 42

L'horari és habitualment de matins, tot i que obre a les tardes el dijous anterior a cada espectacle per a realitzar venda d'entrades al local.

Adreça electrònica: info@espectadorsripollet.cat

Web: www.espectadorsripollet.cat

Llegir més... [+]

Col·lectiu la Careta Teatre Amateur

El Col·lectiu La Careta Teatre Amateur es constitueix com a grup de teatre amb la finalitat de fomentar la pràctica i el desenvolupament didàctic de l'activitat teatral, i per extensió, de totes aquelles activitats que impliquin interpretació i direcció d'espectacles en general. El nom de "La Careta" sorgeix d'un grup amb el mateix nom que va sorgir a Ripollet a principis dels vuitanta i que es va dissoldre uns anys més tard. Alguns antics integrants del grup formen part ara de la nova entitat.

Les activitats del Col·lectiu La Careta van destinades a totes aquelles persones interessades en el món de l'espectacle, l'art i la cultura. Les línies d'actuació són: tallers infantils (per a infants de 4 a 6 anys) i juvenils (per a infants de 7 a 10 anys); taller intermig (per infants i joves de 10 a 13 anys amb experiència teatral); companyia de teatre juvenil Theatrópolis; i finalment adults. A més de la formació teatral, l'entitat ofereix la possibilitat de fer pràctiques de tècnic, maquillatge, muntatge, etc.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic lacaretateatre@yahoo.es

Enllaç a http://www.lacaretateatre.tk3.net

Llegir més... [+]

Cuadro Andalúz de Ripollet

Es va fundar l'any 1986 amb l'objectiu de potenciar el ball flamenc a Ripollet. En l'actualitat compta amb una escola pròpia que realitza cursos de flamenc per a totes les edats. Col·labora amb alguns actes culturals al llarg de l'any. Els alumnes aprenen les varietats de flamenc.

Els horaris d'assaig són dilluns, dimarts, dijous i divendres de 17 a 21 hores.

Més informació al carrer Padró, 70; o al telèfon 93 691 67 73.

Llegir més... [+]

Dansa Jove Noelia España

Entitat constituïda fa uns anys amb l'objectiu de crear un ballet flamenc principal que desenvolupés diversos espectacles durant l'any. Amb el pas del temps, però, l'entitat ha crescut i en l'actualitat compta amb diferents grups i es realitzen cursos de flamenc per a diferents edats i nivells.

Sota la direcció de la ballarina Noelia España, Dansa Jove assaja els dimarts i dijous de 17.15 a 22 hores al local de la Peña Flamenca Macarena; i els dimecres i divendres de 15.15 a 16.15 hores en el Centre Cultural.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o al telèfon 630737041.

Llegir més... [+]

Epidemic Dance Show

Entitat creada amb l'objectiu principal de formar un grup amb motivació i empenta per la dansa per tal de fer gaudir a la població amb aquest art corporal. Epidemic Dance Show ha presentat cinc projectes al nostre municipi on han combinat la dansa, la música i la interpretació. A banda d'aquests espectacles, treballen conjuntament amb altres entitats.

Un altre dels objectius és millorar la formació de ballarins i ballarines i millorar el benestar de les persones a través de la dansa i l'expressió corporal.

Sota la direcció del coreògraf Juan López, Epidemic Dance Show assaja els dilluns de 7 a 9, els dijous de 6 a 7 i els divendres de 5 a 7. Ampliant els dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores quan és necessari.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic leojuan_20@hotmail.com

Llegir més... [+]

Escola de música de Ripollet

L'Escola de Música de Ripollet realitza ensenyaments elementals de música i organitza concerts d'alumnes i professors, trobades de corals i intercanvis amb altres escoles de música. Dins dels seus objectius es distingeix una vessant social i són, entre d'altres: donar servei principalment a Ripollet i la seva àrea d'influència; oferir un programa d'ensenyaments i organitzar activitats que atenguin la diversitat i afavoreixin la integració de tots els alumnes; organitzar i realitzar activitats (concerts, conferències, seminaris, cursets....) que contribueixin a enriquir l'oferta cultural del municipi; oferir i coordinar activitats amb altres entitats culturals i educatives; respondre a les necessitats musicals de les entitats: planificació d'activitats, assessorament pedagògic a centres d'educació primària i secundària, oferir recursos informatius a estudiants, etc; crear un espai obert i fer arribar a la ciutadania coneixements musicals per tal d'oferir la possibilitat de professionalitzar-se.

Els seus horaris són: de dilluns a divendres per les tardes.

Més informació a l'Escola de Música de Ripollet, a la segona planta del Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata (C/ Molí d'en Rata, 1), o a l'adreça de correu electrònic patricia@ripedu.com

Enllaç a http://emripollet.ripedu.com

Llegir més... [+]

Peña Flamenca La Macarena

Es va fundar l'any 1978 amb l'objectiu de mantenir la cultura andalusa. Fomenta el ball flamenc, la música i el cant. Ofereix classes de flamenc de diferents nivells per a infants i adults. A més, ha ampliat l'oferta de cursos a altres danses com dansa del ventre, entre d'altres.

Més informació al carrer Cot, interior; o al correu electrònic info@lamacarenaripollet.org

Enllaç a http://lamacarenaripollet.org/

Llegir més... [+]

Quadre escènic del Casal D'avis

El Quadre escènic del Casal d'Avis es va fundar fa una vintena d'anys amb l'objectiu d'oferir la possibilitat a la gent gran de fer teatre i aprendre interpretació. Ha estat conduït per Valentí Velilla, Carles Getán i l'actual directora Ana Arias. El grup estrena una obra a l'any al Teatre Auditori però també han fet representacions fora de la nostra població realitzant sortides a Barcelona, Montcada, Sabadell, Cerdanyola i Caniles.

Es tracta d'una entitat oberta a tota aquella gent interessada pel món del teatre que estigui jubilada i sigui soci del Casal d'Avis de Ripollet. Actualment compta amb uns 15 actors i actrius. A més d'aprendre a interpretar els textos teatrals, entre els objectius també es troba la millora en la lectura i la pronunciació. Els assajos es realitzen els dimarts i els dijous de 16.30 a 19.30 hores al Casal d'Avis.

D'altra banda, el Casal d'Avis també compta amb la coral Los Estupendos. Fundada fa vint anys, aquesta entitat ofereix diversos concerts a l'any tant a Ripollet, com fora del municipi. Els assajos es realitzen els dilluns de 17.45 a 18.45 hores al Casal d'Avis.

Mes informació al Casal d'Avis de Ripollet (C/ Calvari, 90) o al telèfon 935804995.

Llegir més... [+]

Rhythm'n'moyo

Associació Juvenil nascuda l'any 2010 fruït de la il·lusió d'una desena de persones. L'objectiu és la creació i desenvolupament d'espectacles de carrer en tots els àmbits de les arts escèniques (circ, teatre, percussió, música, entre d'altres). Ofereixen espectacles de carrer com: batucada, cercavila de colors, malabars i tallers per a les escoles.

Dies d'assaig: divendres de 21 a 22.45 hores en el Centre Cultural.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4); o a l'adreça de correu electrònic: smompel@hotmail.com

Llegir més... [+]

SB Dance

Entitat creada amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge de la dansa. Sota la direcció de la coreògrafa Susana Barea, actualment realitzen cursos de dansa i expressió per a petits i grans al Centre Cultural i sovint col·laboren amb altres entitats locals, com Epidemic Dance Show i Dansa Jove Noelia España.

Els assajos són els divendres de 17 a 21 hores.

Més informació al Centre Cultural (Rbla. Sant Jordi, 2-4), o a l'adreça de correu electrònic susanabarea.sbdance@hotmail.es

Llegir més... [+]

Societat Coral El Vallès

La Societat Coral "El Vallès" és una entitat musical creada a Ripollet l'any 1877. Va tenir el seu origen en els Cors de Clavé, i actualment compta amb dues seccions corals: La Coral Tradicional i Veus del Vallès. A més, a partir del curs 2011-2012, ha recuperat les seves seccions infantils, que ja havien existit fa uns anys. D'aquesta manera pretén completar una estructura coral que enriqueixi a través del cant a cantaires de totes les edats, i alhora, oferir al públic un repertori divers des del més clàssic fins el més innovador. Realitzen diverses actuacions al llarg de l'any, dins i fora de Ripollet, i col·laboren amb altres entitats.

Més informació a la Plaça Clos, s/n; o al correu electrònic coral@coral_valles.com

Enllaç a http://ripolletcoral.blogspot.com.es

Llegir més... [+]

Taller Teatre de l'Associació Cultural de Jaume Tuset

Grup de teatre per a persones majors de 18 anys sorgit fa uns anys a l'Associació Cultural per a la formació de persones adultes Jaume Tuset. Els seus objectius són treballar l'expressió corporal i d'espai, fomentar l'expressió de la veu i representar obres de teatre. Actualment el grup està format per 9 membres i cada any preparen una obra de teatre.

Contacte: Centre de Formació de Persones Adultes Jaume Tuset, Rbla. Pinetons, 1. Telf: 93 691 47 00. Horari d'assaig: dimarts de 18 a 20.15 hores en el Centre Cultural. Mail: associaciojaumetuset@yahoo.es

Llegir més... [+]

 

Ajuntament de Ripollet

Programació per a públic
general en conveni amb:

Associació d'Espectadors del teatre del Mercat Vell

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Auditori del Mercat Vell  -   Plaça Onze de Setembre - 08291 Ripollet (Barcelona)  -   CIF G-08894644  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS